IMPLANTOLOGIA

Els implants dentals han revolucionat l'Odontologia dels últims 40 anys

Els implants dentals han revolucionat l'Odontologia

Els implants dentals han revolucionat l' Odontologia dels últims 40 anys, permetent millorar la qualitat de vida de moltes persones. Permeten crear les bases per a substituir les dents originals i que les noves semblin, se sentin i funcionin com dents naturals.

Les persones que han perdut dents, poden, gràcies als implants, menjar de tot, sabent que l'aparença natural de la seva boca es manté i que l'estètica facial es preserva.Què són els implants dentals?

Els implants dentals són petits additaments amb rosca externa i interna, fabricats d’ un aliatge de titani. El titani és un metall biocompatible, la seva principal característica és la capacitat d' oseointegració amb els teixits, és a dir, la unió íntima i directe amb l'os una vegada col·locat. Aquest procés biològic dura entre 2 i 3 mesos en condicions normals. Es convertirà així en un ancoratge sòlid on posteriorment es podrà fixar la pròtesi dental, és a dir, la dent.

La col·locació de l’ implant dental és l’ única manera d’ evitar la degeneració atròfica que es dóna en l'os una vegada es produeix l'extracció de la dent. A la Clínica Barroso adeqüem els més recents avenços en implantologia oral a les necessitats dels nostres pacients i apliquem les tècniques quirúrgiques millor contrastades de la literatura científica.Avenços quirúrgics: Càrrega immediata

En algunes ocasions es podrà realitzar la col·locació de l'implant el mateix dia que es realitza l'extracció dental, si n'hi ha, minimitzant així el nombre d'intervencions. Els avenços tecnològics han fet possible, des de fa més de 10 anys, que a més puguem posar la pròtesi dental sobre l' implant el mateix dia.

És el que s'anomena càrrega immediata o estètica immediata, és a dir, l'extracció de la dent, col·locació de l' implant i de la funda dental provisional en un sol dia.

Tots els procediments quirúrgics es realitzen al quiròfan de la Clínica Barroso, habilitat per mantenir estrictes controls de desinfecció i esterilització, així com per treballar mitjançant procediments de sedació conscients.Quins tipus de pròtesis existeixen?

Dependrà del nombre de dents absents. La pròtesi unitària, funda individual, requereix la col•locació d'un implant.

Cada implant s'uneix a una funda unitària. Una pròtesi parcial, pont fix, pot substituir a dues o més dents i requereix únicament dos o tres implants.

Per a substituir l'absència de totes les dents del maxil·lar necessitem entre dos i vuit implants correctament distribuïts, en funció del disseny i necessitats de la nova pròtesi.

Si és amovible es diu sobre dentadura, mentre que si és fixa és confecciona un pont fix, que podrà ser de metall porcellana o de metall resina.

Últimes notícies

Benvinguts a Clínica Dental Barroso des de l'any 1949 hem estat vetllant per la seva salut dental i avui dia seguim amb la mateixa il·lusió amb la qual vam començar.