Odontologia avançada

Buscant l'excel.lència en cada tractament

En presentar-se un problema bucal, un diagnòstic adequat, així com la correcta elaboració d’un pla de tractament son imprescindibles per a obtenir uns bons resultats finals, fins al punt, que prendre unes males decisions en aquesta fase pot condicionar la resta del tractament, per més habilitats que pugui tenir el clínic. Aquestes decisions es prenen després de la 1ª visita, per això li donem tant de valor.

És el moment en què el pacient ha de conèixer totes les alternatives de tractament, quines son les més recomanables en el seu cas i quina duració pot tenir tot el tractament. En aquesta visita es prenen els registres que siguin necessaris per a l’estudi adequat del problema dental: radiografies, registres de la dentició o fotografies, o fins i tot una radiografia 3D si es necessari.

Després d’aquesta visita es podrà proporcionar un pla econòmic del cost del tractament, i un cop el pacient decideixi començar s’abordarà el cas des de les diferents especialitats que pugui necessitar: periodòncia i prevenció, pròtesi i estètica, ortodòncia, cirurgia i implantologia, endodòncia o odontopediatria.

L’ objectiu de la odontologia ha de ser intentar mantenir funcional i estèticament la dentició natural per a tota la vida del pacient. Per tant, l’ odontòleg ha de ser un expert en fer els tractaments necessaris per a que el pacient pugui tenir les seves dents en un estat adequat al llarg de la seva vida. Aquesta és la tasca de la odontologia conservadora, que tracta les lesions derivades de les caries. La meticulositat i precisió en aquests procediments, a part d’un adequat manteniment per part del pacient, son les claus per a que les dents perdurin en el temps i no es deteriorin.

La boca es un espai de difícil accés i visibilitat, per tant l’ ús de lupes de magnificació amb una bona il•luminació pot ajudar en alguns casos aconseguir uns resultats de major qualitat, aconseguint una millor estètica i duració dels resultats, i per tant, una major satisfacció per part del pacient. Treballar amb magnificació ens permetrà captar detalls que l’ ull humà pot no percebre. Aquesta eina ens permetrà treballar millor en rehabilitacions estètiques, així com ser més precisos en certes intervencions quirúrgiques.

La implantologia i la ortodòncia les podríem categoritzar com a especialitats reparadores o correctores de la odontologia. A la vegada son especialitats que moltes vegades es complementen mútuament, aplicant així el que coneixem com a tractaments multidisciplinars. La qualitat dels implants juga un important paper en l’aparició de complicacions tant mecàniques com biològiques.

Aquests problemes poden aparèixer en els primers moments després d’ acabar el tractament o després del pas dels anys degut al desgast o fatiga d’ alguns dels components. Són complicacions que s’ han d’intentar evitar. És per això que a Clínica Barroso només treballem amb la marca més reconeguda d’implants utilitzant tots els components originals per a la confecció de les dents.

Paral·lelament a l’ atenció dels pacients a la clínica, el Dr. Albert Barroso realitza tasques d’investigació relacionades amb la implantologia de la qual se n’han derivat algunes publicacions científiques internacionals. Compartir els resultats d’ aquestes investigacions ha sigut motiu de presentacions tant en congressos nacionals com internacionals. A part, imparteix docència a la facultat d’ odontologia i en cursos de formació continuada.

La periodòncia és la especialitat de la odontologia encarregada de la prevenció i tractament dels problemes derivats de les genives. Aquests problemes sorgeixen per la acumulació de placa bacteriana i càlcul. El tractament d’aquests problemes consisteix en un adequat control dels factors causants, sent molt recomanable realitzar una higiene dental professional almenys un cop a l’any. Té molta importància el control de la enfermetat periodontal, ja que aquesta es la que afecta als teixits de suport de la dent.
Últimes notícies

Benvinguts a Clínica Dental Barroso des de l'any 1949 hem estat vetllant per la seva salut dental i avui dia seguim amb la mateixa il·lusió amb la qual vam començar.