Odontopediatria

És la branca de l´ odontologia especialitzada en la cura bucal dels nens.

L'odontopediatria és la branca de l'odontologia especialitzada en la cura bucal dels nens. L'odontopediatra s'encarrega de tractar qualsevol tipus de problema dental que pateixin els pacients més petits. També s'encarrega de detectar possibles anomalies en la posició del maxil·lars o dents i avisar als pares en cas que els seus fills necessitin ortodòncia.

La diferència entre l'odontologia tradicional i l'odontopediatria consisteix en que les càries són tractades en dents de llet en comptes de dents definitives. Les dents definitives es formen sota les arrels de les de llet i qualsevol infecció a la dent de llet pot afectar a la definitiva.

És aconsellable portar els nens a l'odontopediatra regularment a partir dels 3 anys. D'aquesta manera es realitza una prevenció i control de futurs problemes dentals mitjançant l'ensenyança d´ una correcta higiene oral.

Els tractaments més freqüents que realitzen els odontopediatres són:

- Eliminació de càries: per tal de reparar l´estructura dental afectada. Un cop eliminada la càries, s´omplirà el defecte amb materials de resina blanca.

- Pulpotomia: quan la càries és molt profunda i afecta al nervi dental. S'elimina la part del nervi afectat i és substitueix per un material bio-compatible.

- Traumatismes: reconstrucció de dents afectades per cops, caigudes o impactes.

- Profilaxis i fluor: per augmentar la resistència de l'esmalt i re mineralitzar les dents.

- Extraccions i mantenidors d´espai: és possible la pèrdua d´una dent de llet abans de temps o que sigui necessària la seva extracció. En aquests casos, és sol utilitzar un mantenidor d'espai per guardar l'espai que ha quedat resultant, amb l'objectiu que la dent definitiva pugui créixer correctament en el seu lloc.

- Protectors bucals: serveixen per protegir les dents dels nens que realitzen activitats esportives amb risc de patir qualsevol tipus de trauma dental.

Últimes notícies

Benvinguts a Clínica Dental Barroso des de l'any 1949 hem estat vetllant per la seva salut dental i avui dia seguim amb la mateixa il·lusió amb la qual vam començar.