Ortodòncia

És l'especialitat que té com a finalitat la correcció de la posició de les dents.

L'ortodòncia


És l'especialitat que té com a finalitat la correcció de la posició de les dents i el control del creixement dels maxil•lars amb l' objectiu d'aconseguir una correcta alineació dental, una bona relació entre les arcades i una harmonia facial. A més del component estètic del tractament ortodòntic, hi ha el component funcional.

Quan les dents estan ben alineades, és més fàcil realitzar un correcte raspallat, el qual contribueix sempre a una millor higiène oral. El tipus de tractament ortodòntic depèn de l' edat i del tipus de maloclusió que presenta el pacient. Sempre que hi hagi un bon suport periodontal (els teixits que envolten la dent) no hi ha límit d'edat per realitzar un tractament d' ortodòncia.Abans d'iniciar el tractament ortodòntic, realitzem un estudi dels problemes funcionals, dentals i estètics del pacient. L' estudi d' ortodòncia és imprescindible per poder oferir el millor pla de tractament individualitzat. L'ortodoncista ha de dedicar temps i recursos per analitzar cada cas i obtenir un diagnòstic complet. Els registres que utilitzem són:

- Fotografies intraorals
- Fotografies de front i de perfil (en repòs i somriure natural)
- Models d' estudi
- Dues radiografies: Ortopantomografia i radiografia lateral de crani
- Proves complementàries com el TAC dental segons el cas.Ortodòncia interceptiva


L' ortodòncia interceptiva o funcional serveix per afavorir el creixement i desenvolupament òptim del maxil•lar i la mandíbula dels nens, evitant posteriors problemes d'oclusió quan el nen hagi finalitzat la fase de creixement. Els hàbits com xuclar-se el dit o col•locar la llengua malament durant la deglució es poden solucionar més fàcilment a aquesta edat amb l'ajuda de l'ortodòncia interceptiva. Els aparells que s'utilitzen poden ser fixes o removibles segons les necessitats de cada cas.Invisalign, ortodòncia transparent


Invisalign és un sistema d'ortodòncia estètica per a aquelles persones que necessiten un tractament d´ ortodòncia, però que per motius personals o professionals volen que els seus aparells no siguin visibles. Per a això, s'utilitzen una seqüència de posicionadors transparents (alineadors) que a poc a poc van corregint la posició de les dents. Un gran avantatge d' Invisalign és que t'ho pots treure per menjar o rentar-te les dents, la qual cosa ofereix una major comoditat i higiène.

Invisalign ofereix diverses modalitats de tractament. Invisalign i7 i Invisalign Lite s'utilitza per a casos senzills d'alineació, ideal per a petites maloclusions o recidives d' ortodòncia. En aquesta opció de tractament el nombre d' alineadors està limitat amb la qual cosa el temps de tractament és més curt.

Invisalign Teen i Invisalign Full és l' opció de tractament ideal per tractar casos complexos. És el tractament estàndard d´ Invisalign que fem servir en la majoria de pacients i en el qual el nombre d' alineadors i el temps de tractament no estan limitats.Brackets


L' ortodòncia tradicional es basa en la col•locació de brackets metàl•lics que es recolzen sobre les dents. Tot i les recents innovacions en ortodòncia segueixen sent els més utilitzats per la seva gran versatilitat. L' ús de brackets metàl•lics ajuda als ortodoncistes a posicionar les dents correctament, cosa que no sempre és possible amb els sistemes ortodòntics més moderns.

Els brackets de safir suposen una opció més estètica que els tradicionals brackets metàl•lics. Estan realitzats amb microcristalls de safir, un material de gran duresa i resistència que no es tenyeix amb el pas del temps. Al ser translúcids, deixen veure el color de l' esmalt dental sent, d'aquesta manera, molt més discrets.

Últimes notícies

Benvinguts a Clínica Dental Barroso des de l'any 1949 hem estat vetllant per la seva salut dental i avui dia seguim amb la mateixa il·lusió amb la qual vam començar.