Ortodòncia

És l'especialitat que té com a finalitat la correcció de la posició de les dents.

L'ortodòncia


És l'especialitat que té com a finalitat la correcció de la posició de les dents i el control del creixement dels maxil·lars amb l'objectiu d'aconseguir un correcte alineament dental, una bona relació entre les arcades i una harmonia facial. A més del component estètic del tractament ortodòntic, hi ha el component funcional.

Quan les dents estan ben alineades, és més fàcil realitzar un correcte raspallat, el que contribueix sempre a una millor higiene oral. El tipus de tractament ortodòntic depèn de l'edat i del tipus de maloclusió que presenta el pacient. Sempre que hi hagi un bon suport periodontal (els teixits que envolten la dent) no hi ha límit d'edat per realitzar un tractament ortodòntic.L'ortodòncia estètica està indicada per a aquelles persones que necessiten un tractament ortodòntic, però que per motius personals o professionals volen que els seus aparells no siguin visibles. Per a aquests casos hi ha dues possibilitats: l'ortodòncia lingual o el tractament amb fèrules transparents. L'ortodòncia amb fèrules es basa en la utilització d'una seqüència de petits posicionadors transparents que a poc a poc van corregint la posició de les dents. Té el gran avantatge que es poden treure per menjar i per raspallar les dents.

Per determinar el correcte tractament i el tipus de tècnica més apropiada és necessari fer un estudi previ com a punt de partida a qualsevol tractament. Un cop tenim aquests registres, es podrà fer un correcte diagnòstic i elaborar un pla de tractament individualitzat.

Últimes notícies

Benvinguts a Clínica Dental Barroso des de l'any 1949 hem estat vetllant per la seva salut dental i avui dia seguim amb la mateixa il·lusió amb la qual vam començar.

Registrar-se Butlletí